top of page
småkokkene+tina+gjøvik+mat+barn.jpg

Litt om Småkokkene

Hei, og så hyggelig at du besøker siden vår. 

Jeg heter Tina og er født, og oppvokst i Tromsø. Sammen med min forlovede Kent-Are har jeg to små barn, Nellie og Julian, som i skrivende stund er 3,5 og 5,5 år. Som foreldre har vi levd et ganske hektisk liv med hver vår karriere som inneholdt både reising, lange dager på jobben og det var et evig jag for å rekke å lage middag før blodsukkeret, som allerede var lavt, nådde bunnen mellom henting i barnehage og diverse fritidsaktiviteter. Kjenner enda på den stressende følelsen av å stå der ved grytene mens ungene maser om når maten er ferdig, om du kan hjelpe med ditt og datt, og ikke minst frustrasjon over at ingen vil spise når maten endelig er kommet på bordet.

 

Sånn her hadde vi det helt til en dag et av barna sto foran meg å sa

 

"men mamma, du har jo aldri tid til meg".

Altså, en sånn kommentar stikker dypt inn i et mammahjertet som prøver så godt man kan å få dagene til å gå rundt for at ungene skal ha alt de trenger. Så, hva gjør man når man får en sånn tilbakemelding fra sitt eget barn? De oppgavene vi som foreldre gjorde etter barnehagen var jo helt nødvendig, og uaktuelt å utsette - vi måtte jo ha mat.  

Den eneste løsningen vi kom på var å aktivt la barna delta på matlagingen sammen med oss. De fikk egne oppgaver, vi smakte på maten underveis og stunden vi hadde sammen rundt bordet etterpå gikk til å le av ting vi hadde gjort feil, smake på nye ting og diskutere hva vi ønsket å lage neste gang. Sammen fikk vi en ny hverdag.

Den gleden vi fikk av å inkludere barna på kjøkkenet, og den mestringsfølelsen vi så at barna satt igjen med, ønsket vi å dele med andre. Sånn ble Småkokkene til. 

I dag deler vi våre øyeblikk på sosiale medier. Vi legger ut oppskrifter,  forslag til de voksne hvordan de på en enkel måte kan inkludere barna sine i det de gjør, og annen inspirasjon man kan ha med seg på kjøkkenet. Vi reiser også litt rundt å har matlaging med skoleklasser, fotballag eller andre som vil prøve seg på kjøkkenet hvor vi fokuserer på det som er viktig på kjøkkenet; Mestring, gode samtaler og fellesskap. 

Vi håper du finner inspirasjon hos oss, og at du benytter deg av chat-knappen dersom du har spørsmål, en god oppskrift eller bare en hyggelig tilbakemelding :)

bottom of page