Asiatisk søtpotetsuppe

Oppdatert: 30. sep.

Dette er en smakfull suppe med litt sting, som varmer godt på kalde dager. Suppen er lett å lage, og vanskelig å ikke like. For barn som ikke er så glad i sterk mat kan man enkelt justere styrken etter eget ønske.


Søtpotetsuppe med bacon og pinjekjerner
Et dryss med sprøstekt bacon, pinjekjerner og koriander er prikken over i’en.

OPPSKRIFT (2 voksne og 2 barn):

  • 1/2 gul løk, hakket

  • 2 store søtpoteter, i biter

  • 2 gulrøtter, i skiver

  • 3 ts ingefær, revet

  • 2 fedd hvitløk, hakket

  • 1-2 ss red curry paste. Her må man smake litt til. Start alltid med 1.

  • 1/2 chili uten frø, hakket. Denne kan sløyfes.

  • 10 dl vann + 3 ss kylling fond. Vi bruker Taste kyllingfond, men du kan også bruke buljong eller 5 dl kyllingkraft.

  • 1 boks kokosmelk (500ml)

  • 2 ss olje til steking.

  • 250 gram Bacon, i terninger. Her kan du velge å ha mer om du er ekstra sulten.

  • 1 pose ristede pinjekjerner

  • Frisk koriander og lime.

Slik gjør du:

  1. Finn fram en gryte og fres løken i olje til den er blank. Pass på at den ikke skal bli brun.

  2. Tilsett Ingefær, hvitløk, chili og curry paste, la det surre sammen med løken på middels temperatur i et par minutter.

  3. Ha i søtpotet og gulrøtter å bland godt.

  4. Hell over vann, kyllingfond og kokosmelk å la det koke til grønnsakene er møre, ca 15 minutter avhengig av størrelsen på grønnsakene.

  5. Mens suppen koker steker du bacon til det er sprøtt, og har over pinjekjernene. Bland det lett sammen.

  6. Bruk en stavmikser å kjør suppen til den er jevn. Suppen skal være litt tykk, men ønsker du å ha en tynnere suppe kan du tilsette mer utblandet fond.

  7. Ha suppen i en skål, å dryss over det stekte baconet og litt frisk koriander.

Ha limebåter, creme fraiche og ekstra koriander på siden slik at hver enkelt kan justere smaken sin. Server det hele med et godt brød. Velbekomme :)


Relaterte innlegg

Se alle