
Blondies er egentlig det samme som brownies, bare med hvit sjokolade. Vi har laget våre med et hint av sitron.
OPPSKRIFT:
3 egg 3,5 dl sukker 3,5 dl hvetemel 2 ts vaniljesukker 180g smør Saften av en sitron (spar 1ss til glasur)
50 gram revet hvit sjokolade
Glasur
1 ss sitronsaft 5 ss vann 5 dl melis
Slik gjør du: 1. Smelt smøret i en liten kjele og avkjøl.
2. Ha sukker og egg i en bolle og visp dette sammen. 3. Ha i sitronsaft og smør, og bland sammen før du har i mel og vaniljesukker. Dette blandes til en jevn røre.
4. Vend inn sjokolade.
Kle en ildfast form på ca. 20 x 30 cm med bakepapir og hell røren i.
Stekes midt i ovnen på 180°C i ca. 20-30 minutter. Avkjøl kaken I formen.
Glasur:
Ha melis, vann og sitronsaft i en bolle å rør sammen. Juster med vann om den blir for tørr.
Ha litt melis i to små skåler og tilsett et par dråper vann + blå konditorfarge i den ene og et par dråper vann + rød i den andre. Fordel deN hvite melisen utover kaka før du «splæsjer» litt av den røde og blå over. Bruk en tannpirker til å lage mønster ved å dra den gjennom fargene. Se video her! Obs! melisglasur stivner ganske fort på toppeN, så her må du være effektiv.

Kaken oppbevares best kjøligere enn romtemperatur. Har du den i kjøleskap bør du ta den ut en times tid før servering.