Blondies i rødt, hvitt og blått


Blondies med sitron. Sjokolade. 17.mai kake
Blondies i rødt, hvitt og blått

Blondies er egentlig det samme som brownies, bare med hvit sjokolade. Vi har laget våre med et hint av sitron.

OPPSKRIFT:

3 egg 3,5 dl sukker 3,5 dl hvetemel 2 ts vaniljesukker 180g smør Saften av en sitron (spar 1ss til glasur)

50 gram revet hvit sjokolade


Glasur

1 ss sitronsaft 5 ss vann 5 dl melis


Slik gjør du: 1. Smelt smøret i en liten kjele og avkjøl.

2. Ha sukker og egg i en bolle og visp dette sammen. 3. Ha i sitronsaft og smør, og bland sammen før du har i mel og vaniljesukker. Dette blandes til en jevn røre.

4. Vend inn sjokolade.


Kle en ildfast form på ca. 20 x 30 cm med bakepapir og hell røren i.


Stekes midt i ovnen på 180°C i ca. 20-30 minutter. Avkjøl kaken I formen.


Glasur:

Ha melis, vann og sitronsaft i en bolle å rør sammen. Juster med vann om den blir for tørr.

Ha litt melis i to små skåler og tilsett et par dråper vann + blå konditorfarge i den ene og et par dråper vann + rød i den andre. Fordel deN hvite melisen utover kaka før du «splæsjer» litt av den røde og blå over. Bruk en tannpirker til å lage mønster ved å dra den gjennom fargene. Se video her! Obs! melisglasur stivner ganske fort på toppeN, så her må du være effektiv.


17 mai kake Norge nasjonaldag norsk flagg
Vakkert mønster laget av barnehender

Kaken oppbevares best kjøligere enn romtemperatur. Har du den i kjøleskap bør du ta den ut en times tid før servering.

Relaterte innlegg

Se alle