Hjemmelaget burger er en favoritt i helgene, og med grove hamburgerbrød blir hele måltidet både bedre og mer mettende.

OPPSKRIFT:
2,5 dl vann, lunkent
1 dl melk, lunken
1/2 pose tørrgjær
2 ts sukker
1/2 ts salt
50 gram smør, romtemperert
500 gram mel, vi bruker det melet vi har. Gjerne speltmel, eller 50/50 hvetemel og brødblanding.
Slik gjør du:
Bland alt det tørre i en bakebolle
Tilsett vann og melk
Elt deigen godt. Mot slutten har du i det romtempererte smøret før du elter ferdig.
Hev deigen i 45-60 minutter.
Trill ut 10 boller, å trykk de flate med hendene.
Etterhev i ca 1 time. Ønsker du å toppe med sesamfrø, pensler du brødene med litt vann først.
Stek på 220 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
