Grove hamburgerbrød

Hjemmelaget burger er en favoritt i helgene, og med grove hamburgerbrød blir hele måltidet både bedre og mer mettende.

Hamburger burger bun homemade hjemmelaget
Toppet med sesamfrø blir burgerbrødene fine å se på.

OPPSKRIFT:

  • 2,5 dl vann, lunkent

  • 1 dl melk, lunken

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 2 ts sukker

  • 1/2 ts salt

  • 50 gram smør, romtemperert

  • 500 gram mel, vi bruker det melet vi har. Gjerne speltmel, eller 50/50 hvetemel og brødblanding.

Slik gjør du:

  1. Bland alt det tørre i en bakebolle

  2. Tilsett vann og melk

  3. Elt deigen godt. Mot slutten har du i det romtempererte smøret før du elter ferdig.

  4. Hev deigen i 45-60 minutter.

  5. Trill ut 10 boller, å trykk de flate med hendene.

  6. Etterhev i ca 1 time. Ønsker du å toppe med sesamfrø, pensler du brødene med litt vann først.

  7. Stek på 220 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.


Hjemmelagde hamburgerbrød, grove hamburgerbrød
Avkjøl på rist, del i to med en brødkniv før servering.

Relaterte innlegg

Se alle