Pizza til hele familien er ikke alltid like enkelt om man skal gå bort fra den "vanlige" langpannepizzaen med kjøttdeig og tomatsaus. Vi har løst det ved å lage porsjonspizza hvor store og små får velge sin egen topping.

OPPSKRIFT PIZZADEIG (4 stk):
4 dl lunkent vann
650 gram mel, gjerne Tipo-0 eller -00.
1 ts salt
6 ss olivenolje
1/2 pose tørrgjær, vi bruker den gule pizzagjæren.
Slik gjør du:
Bland alt i en bolle å elt i rundt 10 minutter.
La deigen heve i ca 40 min.
Sett ovnen på 250 grader.
Del deigen i fire like deler, og kjevle de ut så tynn som mulig. Barna kjevler ut sine egne pizzaer.
Legg på ønsket saus, etterfulgt av ost og topping.
Stek på 250 grader i 8-10 minutter til bunnen er gylden og sprø.

Barnas topping:
Tomatsaus eller ketchup
Ost
Salami
Skinke
Topping til voksne:
Saus
Creme fraiche
Hvitløk
Chili
Basilikum på tube
Koriander på tube
Salt
Ha Creme fraiche i en skål, smak til med urtene. Basilikum og koriander finnes på tuber i ferskvaredisken, disse inneholder litt flere krydder, og passer derfor perfekt i dressing. Krydderurtene kan naturligvis sløyfes eller byttes ut etter eget ønske.
Topping
Revet mozarella og parmesan
Småtomater, delt i to.
Serranoskinke, eller annen deilig speket skinke.
Ruccola
Kvernet pepper
Ristede pinjekjerner
Slik gjør du:
Smør saus utover pizzabunnen.
Legg på ost og tomater å stek pizzaen som nevnt over på 250 grader i 8-10 minutter til bunnen er gylden og sprø.
Når pizzaen er ferdig legger du på serranoskinke, og strør over ruccola og pinjekjerner før du avslutter med et dryss av kvernet pepper og eventuelt litt ekstra parmesan.
Restene av sausen kan du ha i en skål vedsiden til de som ønsker litt ekstra.
