Porsjonspizza

Pizza til hele familien er ikke alltid like enkelt om man skal gå bort fra den "vanlige" langpannepizzaen med kjøttdeig og tomatsaus. Vi har løst det ved å lage porsjonspizza hvor store og små får velge sin egen topping.


enkel porsjonspizza med ost og skinke
Brett inn kantene, så får du deilig smak av fyll sammen med skorpen.

OPPSKRIFT PIZZADEIG (4 stk):

  • 4 dl lunkent vann

  • 650 gram mel, gjerne Tipo-0 eller -00.

  • 1 ts salt

  • 6 ss olivenolje

  • 1/2 pose tørrgjær, vi bruker den gule pizzagjæren.

Slik gjør du:

  1. Bland alt i en bolle å elt i rundt 10 minutter.

  2. La deigen heve i ca 40 min.

  3. Sett ovnen på 250 grader.

  4. Del deigen i fire like deler, og kjevle de ut så tynn som mulig. Barna kjevler ut sine egne pizzaer.

  5. Legg på ønsket saus, etterfulgt av ost og topping.

  6. Stek på 250 grader i 8-10 minutter til bunnen er gylden og sprø.


Porsjonspizza med ost, salami og skinke.
Porsjonspizza laget av barn



Barnas topping:

  • Tomatsaus eller ketchup

  • Ost

  • Salami

  • Skinke












Topping til voksne:


Saus

  • Creme fraiche

  • Hvitløk

  • Chili

  • Basilikum på tube

  • Koriander på tube

  • Salt

Ha Creme fraiche i en skål, smak til med urtene. Basilikum og koriander finnes på tuber i ferskvaredisken, disse inneholder litt flere krydder, og passer derfor perfekt i dressing. Krydderurtene kan naturligvis sløyfes eller byttes ut etter eget ønske.


Topping

  • Revet mozarella og parmesan

  • Småtomater, delt i to.

  • Serranoskinke, eller annen deilig speket skinke.

  • Ruccola

  • Kvernet pepper

  • Ristede pinjekjerner

Slik gjør du:

  1. Smør saus utover pizzabunnen.

  2. Legg på ost og tomater å stek pizzaen som nevnt over på 250 grader i 8-10 minutter til bunnen er gylden og sprø.

  3. Når pizzaen er ferdig legger du på serranoskinke, og strør over ruccola og pinjekjerner før du avslutter med et dryss av kvernet pepper og eventuelt litt ekstra parmesan.

Restene av sausen kan du ha i en skål vedsiden til de som ønsker litt ekstra.


hvit pizza med ruccola, serranoskinke og pinjekjerner.
"Voksenpizza" med deilig topping


Relaterte innlegg

Se alle