Gulrotkaken er fast innslag på vårt kakebord, uansett anledning. Denne saftige herligheten er nydelig når den er nybakt, og enda bedre på dag 2 og 3. Og om det mot formodning skulle bli noe igjen, så er kaken like god etter en stund i fryseren.

OPPSKRIFT (stor langpanne):
6 Egg
6 dl Sukker
9 dl finrevet Gulrot
300 gram smeltet Smør
6 dl Hvetemel
3 ts Natron
3 ts Bakepulver
3 ss Vaniljesukker
1 ts Vaniljepulver

Slik gjør du:
Skrell å riv gulrot.
Pisk egg og sukker til eggedosis, bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett mel, natron, bakepulver, vaniljesukker og vaniljepulver. Kjør det til en jevn røre.
Ha i gulroten og smeltet smør og kjør til alt er godt blandet. Bruk gjerne en slikkepott for å få med alt i bunnen.
Fordel det i en bakepapirkledd langpanne, gjerne en med litt dybde, og stek på nederste rille på 180 grader i 30-40 min. Husk å følge med, steketiden kan variere fra ovn til ovn.
Avkjøl i formen til kaken er lunken.
Kakerøren kan også stekes i andre former, eller som cupcakes. Steketiden kan variere, så det anbefales å bruke en kakepinne for å sjekke når den er ferdig.
Ostekrem:
200 gram kremost, vi bruker Philiadelphia.
5 dl Melis
100 gram smeltet smør, avkjølt.
Kokos til topping
Om du ønsker å lage kaken til en spesiell anledning, kan du farge ostekremen og/eller kokosen med noen dråper konditorfarge.
Visp alt sammen til ostekremen er jevn. Legg den på kaken å dryss over kokos.

