Seibiff i rømmesaus

Seibiff i rømmesaus er for meg barndomsminner, og dette er en rett som ungene her i huset elsker, og spesielt om de er med å lager det selv.


Seibiff med rømmesaus
5-åringen anretter og dokumenterer

OPPSKRIFT (2 voksne + 2 barn):


• 700g seifilet, uten bein.

• 6-8 poteter, avhengig av størrelse

• 4 gulrøtter

• 1 gul løk, i båter

• 5 dl melk

• 3 dl seterrømme

• Smør til steking

Mel, salt og pepper.

Slik gjør du:

I dag kuttet jeg løken mens 5-åringen tok ansvar for resten. Da slipper vi tårer i øynene ☺️


1. Lag en blanding av mel, salt og pepper i en bolle.

2. Sett poteten på kok.

3. Skru ovn på 200 grader



4. Skjær fisken i passende stykker

5. Vend fisken i melblandingen

6. Skrell gulrøtter og rasp de med et rivjern. Her kan du gjerne ha en blanding med vann, eddik og sukker om du ønsker en syrlig smak.

7. Ha godt med smør i en stekepanne å brun fisken på begge sider.

8. Legg fisken i en ildfast form, sett inn i ovnen.

9. Skru ned plata å ha i løken. Denne skal kun bli blank og lett brun, ikke brent.

10. Nå kan den voksne sjekke poteten å eventuelt sile av vannet.

11. Bland melk og rømme å hell det over løken i panna. La det småkoke til den tykner.

12. Ta ut fisken å server 😃

Relaterte innlegg

Se alle