Det er lite som slår en rykende fersk foccacia til varme supper og deilige høstgryter. Den er enkel å lage, og ungene synes det er så gøy når man kan stikke hull med fingrene oppi en klissete deig.

OPPSKRIFT (1 langpanne):
1L vann, lunkent
1 pk tørrgjær
1 ts sukker
1 ts salt
1300 gram hvetemel
1 dl Olivenolje
Flaksalt
Rosmarin, kan sløyfes
Slik gjør du:
Bland vannet med gjær og sukker.
Tilsett salt og ca halvparten av olivenoljen før du tilsetter mel.
Elt deigen godt, gjerne i kjøkkenmaskin. Deigen skal være bløt og klissete
Tilsett litt mer av oljen mot slutten av eltingen, å hev deigen under plast til ca dobbel størrelse.
Når deigen har hevet pensler du en langpanne med olje før du heller deigen over. Dekk med plast å la den heve i en halvtime.
Bruk hendene å trykk hull i deigen før du heller over resten av oljen. Strø godt med havsalt og rosmarin over (vi foretrekker tørket rosmarin når barna skal spise den).
Stekes nederst i ovn på 225 grader (over-/undervarme) i ca 35 minutter.

TIPS!
Foccacia er perfekt å fryse. De smaker like godt etter oppvarming.