Småkokkenes Foccacia

Det er lite som slår en rykende fersk foccacia til varme supper og deilige høstgryter. Den er enkel å lage, og ungene synes det er så gøy når man kan stikke hull med fingrene oppi en klissete deig.


Varmt brød til suppe. Foccacia med havsalt.
Foccacia er nydelig til kjøttsuppe

OPPSKRIFT (1 langpanne):

  • 1L vann, lunkent

  • 1 pk tørrgjær

  • 1 ts sukker

  • 1 ts salt

  • 1300 gram hvetemel

  • 1 dl Olivenolje

  • Flaksalt

  • Rosmarin, kan sløyfes

Slik gjør du:

  1. Bland vannet med gjær og sukker.

  2. Tilsett salt og ca halvparten av olivenoljen før du tilsetter mel.

  3. Elt deigen godt, gjerne i kjøkkenmaskin. Deigen skal være bløt og klissete

  4. Tilsett litt mer av oljen mot slutten av eltingen, å hev deigen under plast til ca dobbel størrelse.

  5. Når deigen har hevet pensler du en langpanne med olje før du heller deigen over. Dekk med plast å la den heve i en halvtime.

  6. Bruk hendene å trykk hull i deigen før du heller over resten av oljen. Strø godt med havsalt og rosmarin over (vi foretrekker tørket rosmarin når barna skal spise den).

  7. Stekes nederst i ovn på 225 grader (over-/undervarme) i ca 35 minutter.


enkel foccacia med fetaost og soltørkede tomater. Mat for barn
Lag gjerne en halv foccacia med fetaost og soltørkede tomater

TIPS!


Foccacia er perfekt å fryse. De smaker like godt etter oppvarming.

Relaterte innlegg

Se alle