Småkokkenes kakemenn

Kakemenn, julemenn eller gøttekællær? For oss blir det ingen jul uten disse hvite, deilige kakene med mange navn, som ofte må lages i to omganger fordi de spises så fort opp.


hvite kakemenn til jul
Det blir ingen jule uten kakemenn

OPPSRIFT:

  • 6 dl sukker

  • 250 gram smør, romtemperert

  • 6 dl melk

  • 3 ts vaniljesukker

  • 6 ts hornsalt

  • Hvetemel til deigen blir fast og grei å kjevle ut.



hvit julemann med konditorfarge. kakemann
Det snør i kakemannland

Slik gjør du:

  1. Sukker og smør røres hvitt.

  2. Ha i melk, vaniljesukker og hornsalt.

  3. Tilsett hvetemel til deigen blir fast og lett å kjevle ut.

  4. Deigen blir absolutt best å jobbe med om man lar den hvile i plast i kjøleskap noen timer, eller over natten. Deigen kan ligge i kjøleskap i flere dager, så om barna blir utålmodig kan dere bake i flere omganger.

  5. Kjevle ut deigen til den er 2-3 mm tykk å stikk ut figurer. Legg de på bakepapir.

  6. Stek kakene på 220 grader midt i ovnen til de begynner å bli litt gylden i kantene.

  7. Avkjøl på rist og oppbevar de i tette kakebokser.


Kakemenn kan gjerne pyntes med konditorfarge eller melisglasur. En koselig aktivitet for hele familien.

kakemenn juletre julebakst
Lag utstilling av julebaksten

Relaterte innlegg

Se alle