top of page

Småkokkenes kakemenn

Kakemenn, julemenn eller gøttekællær? For oss blir det ingen jul uten disse hvite, deilige kakene med mange navn, som ofte må lages i to omganger fordi de spises så fort opp.


hvite kakemenn til jul
Det blir ingen jule uten kakemenn

OPPSRIFT:

  • 6 dl sukker

  • 250 gram smør, romtemperert

  • 6 dl melk

  • 3 ts vaniljesukker

  • 6 ts hornsalt

  • Hvetemel til deigen blir fast og grei å kjevle ut.



hvit julemann med konditorfarge. kakemann
Det snør i kakemannland

Slik gjør du:

  1. Sukker og smør røres hvitt.

  2. Ha i melk, vaniljesukker og hornsalt.

  3. Tilsett hvetemel til deigen blir fast og lett å kjevle ut.

  4. Deigen blir absolutt best å jobbe med om man lar den hvile i plast i kjøleskap noen timer, eller over natten. Deigen kan ligge i kjøleskap i flere dager, så om barna blir utålmodig kan dere bake i flere omganger.

  5. Kjevle ut deigen til den er 2-3 mm tykk å stikk ut figurer. Legg de på bakepapir.

  6. Stek kakene på 220 grader midt i ovnen til de begynner å bli litt gylden i kantene.

  7. Avkjøl på rist og oppbevar de i tette kakebokser.


Kakemenn kan gjerne pyntes med konditorfarge eller melisglasur. En koselig aktivitet for hele familien.

kakemenn juletre julebakst
Lag utstilling av julebaksten

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page