Kakemenn, julemenn eller gøttekællær? For oss blir det ingen jul uten disse hvite, deilige kakene med mange navn, som ofte må lages i to omganger fordi de spises så fort opp.

OPPSRIFT:
6 dl sukker
250 gram smør, romtemperert
6 dl melk
3 ts vaniljesukker
6 ts hornsalt
Hvetemel til deigen blir fast og grei å kjevle ut.

Slik gjør du:
Sukker og smør røres hvitt.
Ha i melk, vaniljesukker og hornsalt.
Tilsett hvetemel til deigen blir fast og lett å kjevle ut.
Deigen blir absolutt best å jobbe med om man lar den hvile i plast i kjøleskap noen timer, eller over natten. Deigen kan ligge i kjøleskap i flere dager, så om barna blir utålmodig kan dere bake i flere omganger.
Kjevle ut deigen til den er 2-3 mm tykk å stikk ut figurer. Legg de på bakepapir.
Stek kakene på 220 grader midt i ovnen til de begynner å bli litt gylden i kantene.
Avkjøl på rist og oppbevar de i tette kakebokser.
Kakemenn kan gjerne pyntes med konditorfarge eller melisglasur. En koselig aktivitet for hele familien.
