Småkokkenes kylling "take-away"

Corona førte med seg mye nytt for oss alle. Det ble mer hjemmetid med stengte skoler og barnehager, reiser ble avlyst og restaurantbesøk kunne vi bare se langt etter. Etterhvert som tiden gikk ble suget etter asiatisk take-away så stort, at vi ble nødt til å lage det selv. Og NAM! Vi elsker det. Fløyelsmyk kylling i en deilig østerssaus slukes av både store og små.




OPPSKRIFT (4 pers)


  • 800g kylling i tynne biter.


Marinade:

  • 2 eggehviter

  • 2 ss riseddik

  • 1 ss nøytral olje

  • 1 ts salt

  • 1,5 ss maizena


Bland marinaden sammen til den er jevn, og vend inn kyllingen. Pass på at alt kjøttet blir dekt. La stå i en times tid mens du kutter opp grønnsaker. Kok opp vann i en kasserolle, å la kjøttet trekke i vannet i halvannet minutt. Legg det over i en skål




Gryta:

  • 4 gulrøtter, i skiver

  • 1 gul løk, i små båter

  • 1 rød paprika, i strimler

  • Hermetiske Bønnespirer, minimais og vannkastanje.

  • 3-4 fedd hvitløk, finhakket

  • 1/2-1 chili, finhakket

  • 5 dl kyllingfond (jeg bruker fond cups fra Maggie)

  • 2,5 dl østerssaus (kjøper alltid på internasjonalen)

  • 1 ts brunt sukker

  • ca 1/4 lime, saften

  • 1 ss Grovkvernet pepper

  • Sesamolje til steking


Wok gulrøttene litt alene på høy varme før du tilsetter løk, hvitløk, chili og paprika. La det surre til løken er blank - men pass på å ikke svi det, før du har oppi de hermetiske grønnsakene. Tilsett så østerssaus, utblandet fond, brunt sukker og kylling. La det småkoke i ca 5 minutter. Smak til med lime og brunt sukker.


Server med ris eller nudler, og topp gjerne med litt sprøstekt løk for ekstra krunsj 😀


NB! Grønnsaker kan enkelt byttes ut etter eget ønske, smak og behag.

Relaterte innlegg

Se alle