top of page

Småkokkenes pepperkakejakt

Oppdatert: 31. des. 2021

Hva dufter vel bedre enn nybakte pepperkaker i førjulstiden? Pepperkaker er en fast tradisjon i mange hjem, og pepperkakepynting med barna skaper samhold, glede og mestring. Finn fram melisglasur, nonstop, seigmenn eller noe annet godt, og bli med å lag julestemning i byen din.


pepperkaker, pepperkakehjerter, småkokkenes pepperkakejakt, julebyen tromsø, rødbanken, sparebanken, nerstranda
Vi henger ut hjerter i Tromsø sentrum


Småkokkenes pepperkakejakt i Julebyen TROMSØ:


Fra 1. Desember inviterer vi alle barn (og voksne) til å pynte en pepperkake, ta den med til Julebyen Tromsø å være med på pepperkakejakt i et pepperkakepyntet sentrum.


Vi har hengt opp 8 pepperkakehjerter med èn bokstav ulike steder i sentrum. Når dere har funnet alle 8 bokstavene vil dere komme frem til et løsningsord - dette ordet kan du fylle inn sammen med kontaktinformasjon når du leverer inn din pepperkake i Rødbanken, eller i en postkasse ved det siste pepperkakehjertet.

Ved det første hjertet finner dere ark med hint, dette arket kan brukes til å fylle inn ditt svar.


Ønsker du å gjøre jakten helt kontaktløs? Da kan du sende kontaktinformasjon og ditt svar på e-post til tina@smakokkene.no Merk e-posten med "pepperkakejakt".

Alle hintene finner du lengre ned på siden.

Alle pepperkakene som kommer inn vil henges opp i Rødbanken, på Nerstranda senter, og i vinduene til noen av sentrumslokalene.  • Pepperkakene bør ikke være større enn 10x10 cm.

  • Pepperkakene må ha hull og være festet til en tråd som gjør det enkelt å henge de opp.


Alle barn som leverer inn enn pepperkake vil få en liten overraskelse! Frist for innlevering av pepperkaker er Lørdag 18. Desember.HINT TIL ÅRETS PEPPERKAKEJAKT:


1. NÅR DU STARTER JAKTEN ER DU I JULEBYEN OG KIKKER, DET FØRSTE HJERTET HENGER ET STED MED MANGE BUTIKKER. I ØVERSTE ETASJE FINNER DU BÅDE KLÆR OG JORDBÆRPIKER, KANSKJE DU I HUSET FINNER NOE DU LIKER?


2. FOR Å FINNE NESTE HJERTE MÅ DU GÅ EN LITEN STUND, TIL ET STED HVOR FOLK KOMMER FOR Å TA SEG EN BLUND. MED UTSIKT MOT BYENS HURTIGBÅTER, KAN DU SPISE NYDELIG FROKOST, ELLER HØRE KJENTE ARTISTER SPILLE LÅTER. INN DØRA FINNER DU EN STOR FOAJÈ, DER STÅR DET ET MAGISK JULETRE.


3. EN TUR I PARISERHJULET DU OPP I LUFTA FORSVINNER, ET HJERTE HENGER DER DU TURISTINFORMASJON FINNER.


4. PÅ VINTEREN GÅR VI PÅ SKI, PÅ SOMMEREN GÅR VI PÅ TOPPER. MEN HVOR MÅ DU GÅ DERSOM KLOKKA DI STOPPER? FØLG VEIEN MOT KIRKEN DER JULEKONSERTER SPILLES, SÅ SER DU STEDET HVOR ØYNENE SJEKKES OG KLOKKENE STILLES.


5. HER I JULEBYEN KAN DU FINNE ALT DU TRENGER, ET HJERTE HENGER HOS NOEN SOM KAN PASSE DINE PENGER.


6. NESTE STOP I LØYPA DU MÅ FINNE: DER KAN DU KJØPE EN STRIKKEPINNE.

VARME KLÆR OG MASSE GARN, DET BØR GÅ GREIT Å FINNE FOR ALLE BARN.

NABO NUMMER 1 ER ET GODTERIFYLT HUS, DER KAN DU KJØPE BÅDE SJOKOLADE OG BRUS. NABO NUMMER 2 HAR OGSÅ EN DISK, MEN DEN ER FYLT MED RIS OG RÅ FISK.


7. LIVET HAR MANGE BARRIERER, ET HJERTE HENGER ET STED HVOR DE HAR POPCORN OG PREMIERER.


8. NO HAR VI LEITA OG LEITA, DET SISTE HJERTET (OG SVARBOKSEN) FINNER DU OPPE PÅ....Det vil, hver dag fram til julaften, trekkes ut premier til èn av de som har gått på pepperkakejakt. Alle vinnerne blir kontaktet via kontaktinformasjonen dere har oppgitt ved innlevering. Navn på vinnere publiseres her og på våre kanaler.Vi har i samarbeid med Lekeplaneten på Veita et tilbud på hverdager til barnehager som ønsker å delta på Småkokkenes pepperkakejakt. Etter endt jakt kan barna leke i 1 time inne på lekeplaneten. Pris: 30,-/barn, og tidspunkt kan bookes ved å sende en e-post til elin@veita.no. Ved kapasitet kan også Spiseriet tilby plass for spising av matpakke, dette må da forespørres i bookingen.Bor du ikke i Tromsø, men vil vise oss din pepperkake? Så flott! Vi jakter på pepperkakeglede over hele landet. Tag bildene dine med #småkokkenespepperkakejakt og @smakokkene på Instagram.


Vi gleder oss til å skape juleglede sammen med dere!


Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page