Småkokkenes potetgull

Gammel og myk potet = deilig potetgull! I stedet for å kaste poteter og andre rotgrønnsaker når de har blitt slappe, kan man ta barna med å lage nydelig snacks.


salt og crispy potetchips laget fra bunnen
Salt og crispy potetchips

Se video her!


OPPSKRIFT:

  • Poteter

  • Nøytral olje

  • Salt, pepper eller det krydderet du liker

Slik gjør du:

  1. Kutt potet i tynne skiver

  2. Legg de i iskaldt vann, å la de ligge i 20 minutter for å få ut stivelse.

  3. Legg potetene på tørkepapir, å tørk av vannet. Dette er viktig for et sprøtt resultat.

  4. Vend potetskivene i olje, salt og pepper.

  5. Fordel skivene på et stekebrett å stek på 180 grader til chipsen er gylden og sprø.

Man kan også friteres, men husk at det alltid må være en voksen tilstedet, og ha et lokk i umiddelbar nærhet dersom det skulle ta fyr.

Relaterte innlegg

Se alle