Småkokkenes purreløksuppe

Suppe er et perfekt resultat av tømming av kjøleskapet. Finn grønnskaer, melk og fløte-skvetter å miks det hele sammen til et deilig middag, lunsj eller forrett.



OPPSKRIFT (4 pers):

  • 1 purreløk, i biter

  • 2 fedd hvitløk, hakket

  • ca 500g potet i biter (2 veldig store og 1 mindre)

  • 1 cup kyllingfond

  • 5 dl vann

  • 2 dl fløte

  • 3 dl helmelk

  • Sitron

  • Pepper

  • Nøytral olje til steking

Slik gjør du:

1. Rens og kutt opp grønnsaker 2. Fres purre- og hvitløk i litt olje til den er myk. 3. Ha i potet og fond, bland godt til fonden er oppløst. 3. Tilsett vann, fløte og melk å la det koke til poteten er mør. 4. Kjør suppa jevn med stavmikser eller i blender. 5. Smak til med pepper og sitronsaft.

Server gjerne med sprøstekt bacon og godt brød.


TIPS! Stek brødskiver på panna med litt smør, og du har et crispy tilbehør med god smak.

Relaterte innlegg

Se alle