Superenkel, og digg pastarett av rester fra 17. Mai-helgen
«Tømme skapet-mat» er noe av det morsomste å lage. Det er økonomisk, også reduserer man matsvinn. En flott måte å lære barna å være kreativ.

I kjøleskapet fant jeg:
• 4 små champignon, finhakket
• 2 grillpølser, i biter
• Serranoskinke, i strimler
• Kokt skinke, i små biter
• ca 1/4 purreløk, finhakket
• Litt skrøpelig chili, finhakket
• Fløterester (ca 3 dl)
• Osterester, revet
• 2 Eggeplommer
• Pasta etter eget ønske
Kutt opp champignon, pølser, purre, skinke og chili.
Stek serranoskinken sprø, legg det på tørkepapir.
Kok opp pasta etter anvisning på pakken
Fres purre, chilli og sopp før du tilsetter pølser og kokt skinke og steker til de er gylden.
Hell over fløten og la det koke opp før du tilsetter osten.
Når sausen har tyknet litt siler du av vannet på pastaen og blander den sammen med sausen.
Skru av plata, og rør inn to eggeplommer.
Topp med den sprøstekte serranoskinken, og server gjerne med et godt brød.
Video av fremgangsmåte finner du under Restemat i høydepunkter på Instagram