Pizza med bunn av søtpotet er noe som metter godt, og smaker nydelig! Den kan gjøres både gluten- og melkefri ved å bytte ut hvetemel og «vanlig» ost
Søtpotet kan enkelt bakes på 10 minutter i mikrobølgeovn, og de forstekte bunnene kan fryses og tas opp på hektiske hverdager, eller når man bare får lyst på noe godt.

OPPSKRIFT:
2 Søtpoteter
2 egg
150 gram havremel
50 gram hvetemel, kan bruke andre typer.
Del søtpoteten i 4, og bak den i mikrobølgeovn på full effekt til den er mør (5-10 min)
Skrap ut innmaten og mos den i en bolle før du tilsetter egg og mel.
Bland alt godt. Vi foretrekker å bruke stavmikser, da er det enklere å få røra jevn.
Smør den ferdige røra utover et bakepapirkledd stekebrett, og forstek på 200 grader i 15 min, eller til den er gylden.
Lag ønsket fyll mens bunnen avkjøler seg. Du kan også fryse bunnen nå.
FYLL:
500g kjøttdeig
1 grillet paprika (i lake)
1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
6 ss idun ketchup
Oregano, eller annet krydder du liker.
Salt og pepper
Ost til topping
Mange barn er ikke så glad i biter av grønnsaker, så på denne pizzaen hadde vi grillet paprika, hvitløk og sjalottløk i en liten food processor å kjørte alt til det ble jevnt.
Stek kjøttdeigen, tilsett grønnsaksmosen og ketchup å smak til med salt, pepper og oregano.
Legg fyllet over den forstekte bunnen og topp med ost.
Stek pizzaen på 200 grader, midt i ovn, til osten er gylden.
Server gjerne en god salat til søtpotetpizza.