Småkokkenes Søtpotetpizza

Oppdatert: 13. aug. 2021

Pizza med bunn av søtpotet er noe som metter godt, og smaker nydelig! Den kan gjøres både gluten- og melkefri ved å bytte ut hvetemel og «vanlig» ost

Søtpotet kan enkelt bakes på 10 minutter i mikrobølgeovn, og de forstekte bunnene kan fryses og tas opp på hektiske hverdager, eller når man bare får lyst på noe godt.


OPPSKRIFT:

  • 2 Søtpoteter

  • 2 egg

  • 150 gram havremel

  • 50 gram hvetemel, kan bruke andre typer.

  1. Del søtpoteten i 4, og bak den i mikrobølgeovn på full effekt til den er mør (5-10 min)

  2. Skrap ut innmaten og mos den i en bolle før du tilsetter egg og mel.

  3. Bland alt godt. Vi foretrekker å bruke stavmikser, da er det enklere å få røra jevn.

  4. Smør den ferdige røra utover et bakepapirkledd stekebrett, og forstek på 200 grader i 15 min, eller til den er gylden.

  5. Lag ønsket fyll mens bunnen avkjøler seg. Du kan også fryse bunnen nå.


FYLL:

  • 500g kjøttdeig

  • 1 grillet paprika (i lake)

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 sjalottløk

  • 6 ss idun ketchup

  • Oregano, eller annet krydder du liker.

  • Salt og pepper

  • Ost til topping

  1. Mange barn er ikke så glad i biter av grønnsaker, så på denne pizzaen hadde vi grillet paprika, hvitløk og sjalottløk i en liten food processor å kjørte alt til det ble jevnt.

  2. Stek kjøttdeigen, tilsett grønnsaksmosen og ketchup å smak til med salt, pepper og oregano.

  3. Legg fyllet over den forstekte bunnen og topp med ost.

  4. Stek pizzaen på 200 grader, midt i ovn, til osten er gylden.


Server gjerne en god salat til søtpotetpizza.

Relaterte innlegg

Se alle