Deilige karameller, med et dryss av havsalt, som smelter på tunga. En nydelig smak som har fast plass i godteskåla vår til jul.

OPPSKRIFT:
• 1 boks søtet, kondensert melk.
• 50g smør
• 100g brunt sukker
• 100g muscovadosukker
• 4 ss lys sirup
• 1 vaniljestang (frøene) eller 1,5 ts vaniljepulver.
• 1 ts salt, evt mer om ønskelig.
• Flaksalt til topping
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene, bortsett fra saltet i en kjele. Kok opp, skru ned varmen noe å la det koke til det tykner (20-25 minutter) under omrøring. Man kan velge å bruke termometer, men jeg synes det går like fint uten. Mot slutten har du i 1 ts salt.
Hell karamellen over i en bakepapirkledd brødform. La den stå en liten stund på benken før du strør over flaksalt. Sett i kjøleskapet over natten, å del opp i passende biter når den er blitt hard.
Perfekt å gi i julegave, eller bare kose seg med selv 😉