Tørrfiskruller

Oppdatert: 8. aug. 2021

Vårruller er fantastisk! De er perfekte å lage i store porsjoner som kan fryses ned til hektiske hverdager, tur eller fest, også smaker de helt nydelig. Vi har fylt vårrullene med deilig nordnorsk tørrfisk, - en fantastisk råvare som blant annet er rik på vitamin D, vitamin B12, selen, magnesium og fosfor. Smaken er mild, noe som gjør det enkelt for både store og små å like.


Å lage vårruller er også en fin måte for familier å samles for felles matlaging - det er enkle oppgaver nok til alle. Barn som får utfolde seg på kjøkkenet opplever mestringsfølelse. De blir trygg og selvstendig, og nysgjerrig på nye smaker.


smaksrike vårruller for hele familien
Smaksrike vårruller for hele familien



OPPSKRIFT (ca 25-30 stk):

  • 1 pk Vårrullark, ligger i frysedisken i de fleste butikker.

  • 200g Glassnudler

  • 500g Gryteklar tørrfisk, i terninger

  • 1/2 Gul løk, finnhakket

  • 1 pk Mama Sita´s Fried spring roll Seasoning mix, finnes på internasjonale butikker.

  • 100g Stangselleriblader. Finner du ikke blader kan du raspe tre stenger av stangselleri.

  • 3 stk Vårløk, i tynne ringer

  • 1 potte Koriander, finhakket

  • 1 ss Ingefær, raspet

  • 2 stk Gulrot, raspet

  • 1/2 Kinakål, i tynne strimler

  • 4 ss Oyster sauce

  • 1 ss Fish sauce

  • 3 stk Hvitløksfedd, raspet eller finhakket

  • Salt og pepper.

SLIK GJØR DU:

  1. Kutt/rasp alle grønnsakene og urter. Gul løk legges i en wok- eller stekepanne, resten blandes i en stor bolle.

  2. Legg glassnudler i lunkent vann.

  3. Skjær fisken i små terninger, stek den sammen med finhakket løk, Mama Sitas mix og litt salt og pepper til den er gjennomstekt.

  4. Sil av vannet til glassnudlene å kutt de i biter på ca 2-3 cm.

  5. Bland så alt godt sammen i en stor bolle sammen med Oyster sauce og Fish sauce.

Når man skal montere vårruller er det greit å ha et fuktig klede på benken. Legg ett og ett ark på kledet, med et hjørne mot deg. Legg ca 2 ss med fyll på midten av arket. Brett nederste hjørne inn over fyllet å rull stramt oppover til du er på midten av arket. Brett de to hjørnene på sidene inn mot mot midten (da ligner det en konvolutt) før du ruller oppover og limer det siste hjørnet på med vann. Om du ikke har brettet vårrull før, finnes det mange fine inspirasjonsvideoer på nettet.


Vårruller friteres i olje som tåler høy temperatur, eller stekes i stekeovn til de er gyldne og sprø. Serveres med en god sweet chili sauce.


Tips: Frys alltid vårrullene ustekt, gjerne enkeltvis med matpapir mellom.



Relaterte innlegg

Se alle