Denne herlige suppen stammer fra min Oldemor på Vannøya. Suppen er nydelig å spise på kalde høstdager, og er en fin inngang til å introdusere mer fisk i kostholdet.

Se video her!
OPPSKRIFT (4 pers):
8 Fiskekaker, om du ikke har hjemmelagde bør du velge enn type med høyt innhold av fisk.
3-500 gram Bacon eller lettsaltet sideflesk, i terninger
1 Løk, i strimler
4 Gulrøtter, i skiver
1 Kålrot, i terninger. Her trenger du ikke å velge den største kålrota.
10 poteter, i store biter
1,5 l Vann
1 ss Smør
1 ss Mel
Salt og pepper
Slik gjør du:
Kutt opp grønnsakene og fiskekaker.
Smelt smøret i en stor gryte, og rør inn melet til du har en jevning. Obs! Dette skal ikke brunes.
Tilsett vann, løk og bacon å la det koke på middels varme i ca 15 minutter.
Ha grønnsakene i gryta, og kok videre til de er møre før du har i fiskekakene.
Smak til med salt og pepper før servering.
Server suppa med et godt flatbrød/brød og smør.
Lag gjerne større porsjon, suppa er minst like god, om ikke bedre dagen etter.