Oldemors fiskekakesuppe

Denne herlige suppen stammer fra min Oldemor på Vannøya. Suppen er nydelig å spise på kalde høstdager, og er en fin inngang til å introdusere mer fisk i kostholdet.


Fiskekakesuppe - varm og sunn suppe med fiskekaker
Varm suppe med mange deilige grønnsaker

Se video her!


OPPSKRIFT (4 pers):

  • 8 Fiskekaker, om du ikke har hjemmelagde bør du velge enn type med høyt innhold av fisk.

  • 3-500 gram Bacon eller lettsaltet sideflesk, i terninger

  • 1 Løk, i strimler

  • 4 Gulrøtter, i skiver

  • 1 Kålrot, i terninger. Her trenger du ikke å velge den største kålrota.

  • 10 poteter, i store biter

  • 1,5 l Vann

  • 1 ss Smør

  • 1 ss Mel

  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Kutt opp grønnsakene og fiskekaker.

  2. Smelt smøret i en stor gryte, og rør inn melet til du har en jevning. Obs! Dette skal ikke brunes.

  3. Tilsett vann, løk og bacon å la det koke på middels varme i ca 15 minutter.

  4. Ha grønnsakene i gryta, og kok videre til de er møre før du har i fiskekakene.

  5. Smak til med salt og pepper før servering.

Server suppa med et godt flatbrød/brød og smør.


Lag gjerne større porsjon, suppa er minst like god, om ikke bedre dagen etter.

Relaterte innlegg

Se alle