top of page

Bakt tørrfisk med basilikumsaus og fruktsalsa.

Oppdatert: 9. aug. 2021

Hvem har sagt at man må spise kjedelig når man har barn? Denne deilige tørrfiskretten er så full av smak, at selv de som er kresen på fisk forsyner seg to ganger. Tørrfisken bakes i ovn og serveres med det vi synes, er verdens beste saus til fisk, og en frisk fruktsalsa med frukt og bær i sesong. La barna være med å kutte, smake og røre.


Frukt og bær i sesong er perfekt tilbehør til Tørrfisk.

OPPSKRIFT (4 pers):

  • 800 gram ferdig utvannet filet av tørrfisk

  • Et godt hvitløkssmør

  • Salt

Tørk av fisken med tørkepapir, og legg den på et bakepapirkledd stekebrett, eller i ildfast form. Smør hvitløkssmør over fiskestykkene, og strø over litt salt.


Bak fisken i ovn på 200 grader i ca 12 minutter.


SAUS

  • 1/2 Rødløk eller 1 Sjalott løk, hakket

  • 1 fedd hvitløk, hakket

  • 1 terning med kylling- eller grønnsaksbuljong

  • 1 dl fløte

  • 2 dl vann

  • 1 dl eplejuice

  • 100 gram kaldt smør i terninger

  • 1 Potte frisk Basilikum, hakket

  • 1 ss sitronsaft

  1. Kok rødløk og hvitløk sammen med vann, eplejuice, fløte og buljonterningen. La det koke til det er ca 2 dl igjen.

  2. Rør inn terninger av kaldtsmør og basilikum. Ved små urteplanter kjøpt i butikken, kan du bruke omtrent alt.

  3. Smak til med sitron, og eventuelt litt salt og pepper.

  4. Kjør sausen med stavmikser eller i blender om du vil ha en grønn og jevnere saus, dette kan sløyfes.


FRUKTSALSA:

  • 1 Mango, i terninger

  • 1/4 Rødløk, finhakket

  • 1/2 boks SmÃ¥tomater, delt i 4.

  • 1/2 kurv Jordbær, delt i 4.

  • Koriander, finhakket

Kutt opp og bland alt i en bolle. Smak til med ønsket mengde koriander.


TIPS!

Fruktsalsaen kan variere etter sesong. Jordbær kan erstattes av både blåbær, fersken nektarin og epler. Bruk fantasien.


POTETMOS:

  • 8-10 poteter

  • 3 ss smør

  • 1 dl fløte

  • 1-2 ss Aromatkrydder

  • 1 pakke Ruccola

Skrell poteten og del opp i mindre biter. Kok den til den er mør og sil av vannet.

Ha smør og fløte i kasserollen. Når smøret har smeltet tilsetter du krydderet å moser alt til en jevn mos. Bruk gjerne hack-it eller håndmikser, men styr unna stavmikser da dette får mosen til å bli som lim.

Smak til med ekstra fløte og krydder til du finner din foretrukne konsistens, å vend inn ruccola til slutt.

Relaterte innlegg

Se alle
bottom of page